لیست کالاهای صادراتی به قطر و راهکارهای افزایش فروش آنها
لیست کالاهای صادراتی به قطر و راهکارهای افزایش فروش آنها میتواند راه حلی برای صادرات باشد. با آگاه شدن از این فهرست، میتوانید بهترین کالاها را برای صادر کردن شناسایی کنید و فروش فوق العاده ای را تجربه کنید.
قطر، کشوری کوچک و ثروتمند در حاشیه خلیج فارس است که میزبانی این کشور از جام جهانی ۲۰۲۲، آن را به مقصد جذابتری برای صادرات کالاهای ایرانی تبدیل کرده است.
آیا صادرات به قطر ارزشش را دارد؟

لیست کالاهای صادراتی به قطر و راهکارهای افزایش فروش آنها میتواند به برندینگ شما کمک کند. اگر تولید کننده ای هستید که به تازگی تصمیم به صادرات به کشورهای عربی گرفته اید، باید بدانید چه محصولاتی با چه ویژگی هایی طرفداران زیادی برای فروش بیشتر دارند.
مرتبط بخوانید: نمونه جعبه و کارتن بسته بندی کشورهای عربی
میتوان گفت در مجموع از گذشته روابط تهران و دوحه، مطلوب بوده و در برهههای مختلف زمانی و به ویژه در گذشتهی نزدیک که این کشور از سوی همسایههای عربیاش مورد تحریم قرار گرفت، به گرمترین و نزدیکترین میزان از روابط دو جانبه رسید.
همین پیشزمینهی سیاسی مناسب و باثبات، در کنار زمینههای تاریخی و فرهنگی و دینی، شرایط خوبی را برای تجارت و تبادلات بازرگانی ایران با کشور قطر فراهم کرده است.
اما با این همه، باید اعتراف کرد که متأسفانه به دلایل مختلف، تا به حال بخش زیادی از این ظرفیتها در زمینه صادرات به قطر معطل مانده است. به طور مثال، در ده ماههی نخست سال ۱۴۰۰، حجم صادرات ایران به قطر حدود ۲۰۰ میلیون دلار بوده که سهم آن در میزان واردات قطر، کمتر از ۱ درصد است!
اما اخیراً شاهد نشانههای خوبی بودیم که نشان از آیندهای بهتر در مورد تجارت ایران و قطر دارد.
اسفند ماه پارسال بود که در سفر رییس جمهور دولت سیزدهم جناب آقای رئیسی و هیأت همراه به قطر، ۱۴ سند همکاری میان دو کشور امضاء شد و همچنین در اردیبهشت ماه سال جاری، با سفر امیر قطر و هیأت بلند پایهی همراهش به ایران، زمینههای مناسب برای تجارت با این کشور دوست و همسایه، بیش از پیش مساعد شد.
در خرداد ماه امسال نیز، یک هیأت تجاری به سرپرستی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران عازم قطر شدند تا در مورد مسائل تجاری میان دو کشور به مذاکره بپردازند. از میان مهمترین رویدادهای این سفر، میتوان به آغاز فعالیت رایزن بازرگانی ایران در قطر و همینطور افتتاح مرکز تجاری ایران و قطر اشاره کرد. این مرکز، یک ساختار تجاری جهت حمایت از شرکت های ایرانی و قطری جهت توسعه بازرگانی میان دو کشور است.
همچنین در خلال این دیدارها نیز طرفهای قطری قول مساعدت را در پیرامون موضوع اقامت و افتتاح حساب تجار ایرانی دادند.
شاید برای شما سؤال باشد که آیا اصلاً تجّار قطری تمایلی به همکاری با بازرگانان ایرانی دارند؟
به گفتهی عدنان موسیپور، رئیس اتاق بازرگانی ایران و قطر، تجّار بخش خصوصی قطر کاملاً علاقهمند به توسعه روابط با بخش خصوصی ایران هستند.
در کنار همه امتیازات ذکر شده، حال که این همسایهی جنوبی ما، میزبان رویداد بین المللی بزرگی همچون جام جهانی ۲۰۲۲ است، فرصتی استثنائی برای ورود تولید کنندگان و بازرگانان ایرانی به بازار پرسود قطر در این برهه زمانی فراهم شده است.
در هر دوره از بازیهای جام جهانی، جمعیت زیادی از هواداران فوتبال از گوشه گوشهی دنیا به کشور میزبان سفر میکنند. همین جمعیت انبوه از مسافران، به اضافه جمعیت نزدیک به سه میلیونیِ ساکن قطر، میتواند بستر پرسودی را برای صادرات و فروش کالاها در قطر فراهم کند.

به ویژه اینکه شهروندان قطری، در میان همه کشورهای عربی، با اختلاف زیادی دارای بالاترین میانگین درآمد سالانه هستند. طبق آمار وبسایت WorldData.info، متوسط درآمد شهروندان قطری در سال گذشتهی میلادی، ۵۷,۱۲۰ دلار بوده است. همچنین هوادارانی هم که برای حضور در رویداد ورزشی جام جهانی فوتبال به این کشور خواهند آمد، طبیعتاً از تمکن مالی نسبتاً خوبی برخوردار هستند. پس میتوان گفت که تا حدودی باید خیالتان از بابت قدرت خرید مشتریان احتمالی خود در قطر راحت باشد!
خواندنیها: هر آنچه که باید درباره بسته بندی ویژه صادرات به عراق بدانید!
کالا های صادراتی به قطر
کشور کممساحت قطر، دارای اقتصادی مبتنی بر استخراج و فروش نفت و گاز است و بیشتر نیاز بازار خود را از طریق واردات تأمین میکند. همین موضوع باعث شده که اقلام وارداتی قطر، دامنهی وسیع و تنوع گستردهای داشته باشد که ما از میان آنها، به موارد زیر اشاره میکنیم:
۱- محصولات کشاورزی و میوه و سبزیجات
طبیعی است که این کشور خشک و بیابانیِ کممساحت که ۶۱ درصد از آب شیرین مورد نیازش را از طریق نمکزدایی آب تأمین میکند، ظرفیت چندانی برای کشاورزی ندارد. البته که تلاشهایی برای توسعه صنعت کشاورزی این کشور با استفاده از روشهایی همچون کشت گلخانهای صورت گرفته، اما مقدار محصول تولید شده به هیچ وجه پاسخگوی همهی نیاز بازار قطر نیست.
بنابراین، کشاورزان و باغداران ما میتوانند انواع محصولات با کیفیت خود را همچون غلات، خرما، انواع میوه، سیفیجات و سبزیجات به ویژه سیب زمینی، پیاز، گوجه، خیار، کاهو، فلفل دلمهای و موسیر را به این کشور صادر کنند.
۲- انواع مواد غذایی
با توجه به همان دلایلی که در مورد قبل ارائه شد، این کشور نیازمند واردات گسترده در زمینه انواع دیگر مواد غذایی به صورت خام و فرآوریشده نیز هست. از میان این دسته از محصولات، میتوان به اقلام پرفروشی همچون روغن خوراکی، انواع کنسرو و بیسکوییت اشاره کرد.
۳- کاشی و سرامیک، مصالح ساختمانی و سیمان
به جهت آمادهسازی شرایط میزبانی جام جهانی، روند ساخت و ساز بناهای مختلف در این کشور بیش از پیش سرعت گرفته است. از همین رو، صادرات انواع مصالح مورد نیاز در امر ساختمانسازی به قطر، میتواند یکی از زمینههای سودآور برای فروش محصولات باکیفیت ایرانی باشد.
۴- طلا و زیورآلات
یکی از بسترهای پرسود برای سرمایهگذاری در تجارت با قطر، عرصهی طلا و زیورآلات و جواهرات میباشد.
البته اگر قصد ورود به این زمینه را دارید، لازم است توجه داشته باشید که شما باید توانایی رقابت با تاجران طلا و فروشندگان بزرگ هندی فعال در بازار قطر را داشته باشید.
۵- زعفران و سایر ادویه
زعفران، گل سر سبد ادویهها است که به علت رنگ و طعم و بوی بینظیر و همچنین خواص فوق العادهاش، در همه جا طرفدار دارد؛ به خصوص اگر زعفران اعلای ایرانی باشد! طبیعی است که عرضهی اصولی و درست این محصول در بازار قطر، منبع سود سرشاری خواهد بود.
همچنین سایر انواع ادویه نیز میتوانند به علت ذائقه غذایی مردم قطر و مهاجران ساکن این کشور، محصولی پرفروش در بازار قطر باشند.
۶- پسته
به طور کلی، پسته ایرانی به علت مرغوبیت بالای خود، سهم قابلتوجهی در میان صادرات غیرنفتی کشور دارد. فروش همین محصول به صورت خام و فرآوریشده در قطر هم میتواند منبع بسیار خوبی برای ارزآوری به کشور باشد.
۷- فرش و گلیم
این زمینه، یکی از عرصههای سودآور برای تجّار و تولیدکنندگان زبردست ایرانی است که فرش و گلیم منحصر به فرد خود را در بازار قطر به فروش برسانند.
اگر به حوزه فرش علاقهمند هستید، جالب است بدانید که بنا بر گفتهی رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قطر، بزرگترین گالری فرش دنیا در قطر قرار دارد که متعلق به یک تاجر قطری است.
۸- عسل
عسل نیز یکی از محصولات سودآور برای صادرات به قطر میباشد. خوب است بدانید که کشور قطر، سالانه حدود ۷ میلیون دلار عسل وارد میکند.
۹- شکلات و شیرینیجات
انواع شیرینی جات و شکلات نیز دارای بازار بسیار سودآوری در قطر میباشد. شایان ذکر است که حجم واردات سالانه شکلات قطر حدود ۷۲ میلیون دلار میباشد.
۱۰- صنایع دستی
صنایع دستی منحصر به فرد ایرانی که در همه جای دنیا طرفدارهای خاص خودش را دارد، به علت اشتراکات فرهنگی، این زمینه را دارد که در قطر هم سود قابل توجهی را به ارمغان بیاورد.
در همین راستا خوب است توجه داشته باشید در کشورهایی که مردم از قدرت خرید و رفاه بالاتری برخوردار هستند، کالاهایی همچون صنایع دستی که کارکرد زیباسازی و تزیین را دارند، طبیعتاً شانس بهتری برای فروش خواهند داشت؛ زیرا شهروندان چنین کشورهایی با مشکلی برای خرید نیازهای مصرفی اولیه خود مواجه نیستند و در نتیجه تمایل بیشتری برای خرید کالاهای غیر مصرفی و تزیینی دارند.
۱۱- اسباب بازی
با کمی تحقیق می توان پی برد که اسباب بازی های تولید شده، اگر برای مصرف کنندگانش جذاب و متمایز بوده و هم از کیفیت و ویژگی های بهداشتی لازم برخوردار باشند، سود سرشاری را نصیب تولید کنندگان این کالای فرهنگی خواهند کرد.
آیا تجارت با قطر آسان است؟
اگر قصد تجارت حرفهای و فعالیت اصولی در بازار قطر را دارید، صادقانه باید بگوییم که این کار، کار آسانی نیست.
در حال حاضر و به خصوص با توجه به میزبانی قطر از رویدادهای ورزشی مختلف که شاخصترین آنها جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ است، برندها، شرکتها و افراد مختلفی از سراسر جهان رو به قطر آوردهاند و مشغول تلاش و رقابتاند تا هر چه که میتوانند، سهم بیشتری از این بازار را در اختیار بگیرند.
پس تنها تیمهای ملی فوتبال نیستند که در قطر به مصاف یکدیگر خواهند رفت تا بالاترین توان خود را در این رقابتهای نفسگیر به نمایش بگذارند؛ بلکه بیرون از استادیومهای قطر هم شرکتها و برندها و بازرگانان توانمندی گرم رقابتاند تا امتیاز بیشتری در ارائهی بهترین کیفیت و فروش و برندسازی خود به دست آورند.
مرتبطبخوانید: عمده کالاهای صادراتی به دبی و نحوه بسته بندی و فروش
خوب است به این نکته هم اشاره کنیم بنابر ملاحظاتی حرفهای که اخیراً از سوی بعضی مسؤولین در حوزه حمایت از تولیدکنندگان و تجّاری که قصد صادرات به قطر را دارند مد نظر قرار داده شده است، کیفیت کالاهای ایرانی برای صادرات به قطر، با حساسیت بیشتری از جانب نهادهایی مثل اتاق مشترک بازرگانی بررسی خواهد شد تا مبادا کسانی که آگاهیهای لازم را در زمینه تجارت حرفهای ندارند، با عرضه کالاهای بیکیفیت به نام کالای ایرانی، موجب شوند که برند کلی ایران در بازار کشورهای همسایه خدشهدار شده و کار برای بازرگانان توانمند ایرانی دشوار شود.
پس اگر محصول شما از کیفیت بالایی برخوردار است که قابلیت رقابت با محصولات دیگر برندها را دارد، میتوانید با لحاظ کردن نکاتی که در ادامه برای بازاریابی در قطر مطرح خواهیم کرد، روی بازار جذاب قطر حساب کنید.
راهکارهای افزایش فروش و مشترییابی در قطر
همانطور که اشاره شد، بازار قطر، بازاری رقابتی است که برای فعالیت در آن و رسیدن به اهداف مورد نظر، علاوه بر بردباری و عدم توقع برای رسیدن به نتایج زود بازده، نیاز دارید که از روشها و استراتژی های راهگشا در خصوص بازاریابی و فروش بهره ببرید.
در ادامه پنج تا از این راهکار ها را بررسی کردهایم:
- حضور قدرتمند و فعال در نمایشگاه های بین المللی قطر

شاید به جرأت میتوان گفت این روش، یکی از بهترین راهکارها برای ورود به بازار کشوری همچون قطر است.
حضور در نمایشگاههای بین المللی که در کشور هدف برگزار میشود، چند مزیت بزرگ دارد.
نخست اینکه سطح دانش و اشراف شما در مورد خود محصولات ارائه شده و همچنین بازار صادراتی مقصد و فرهنگ و عُرف رایج آنها بسیار ارتقا خواهد یافت که چنین حجمی از اطلاعات مفید را شاید نتوان از طریق روش دیگری غیر از حضور و بازدید میدانی از نمایشگاهها بدست آورد.
دوم اینکه شما در این نمایشگاهها به راحتی با رقبای خود آشنا خواهید شد و از سطح کاری آنها و کالاهایشان اطلاع پیدا خواهید کرد.
مزیت مهم دیگر این است که شما در این نمایشگاهها قادر خواهید بود که با مشتریهای بالقوهی خود به صورت رو در رو و از نزدیک ارتباط بگیرید و با آنها مذاکره کنید.
به اضافه اینکه از این طریق، خواهید توانست خود را در معرض فرصتهای مختلف قرار داده و ارتباطاتی با افراد مختلف برقرار کنید که بعدها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در توسعهی فعالیت تجاری شما تأثیر مثبتی خواهند گذاشت.
- ارتباط گرفتن و مشاوره با افراد مناسبی که در کشور مقصد حضور فعال دارند و با بازار هدف و ادبیات تجاری آن آشنایی خوبی دارند
عمل کردن به این نکته، هم میتواند فرصتهای بهتری را پیش روی شما بگذارد و هم از درگیر شدن شما با خیلی از تهدید هایی که ممکن است در موضوع صادرات به کشور هدف با آنها مواجه شوید، جلوگیری کند.
- بازاریابی اینترنتی (دیجیتال مارکتینگ)
بیدلیل نیست که این روزها، بیش از هر زمان دیگری عبارت “دیجیتال مارکتینگ” به گوشمان میخورد. با توسعه و رواج گسترده و روزافزون فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و به خصوص در دوران همهگیری کرونا، کمتر کسبوکاری است که از این راهبرد مهم برای گسترش فعالیت تجاری خود و رسیدن به فروش بیشتر استفاده نکند.
طبیعی است که سرمایهگذاری بر روی این راهبرد مهم جهت داشتن حضور مؤثر و فعال در بازار قطر هم راهگشا و شاید بتوان گفت که ضروری است.
اگر بخواهید در گستردهترین دامنهی ممکن برای فعالیت الکترونیکی در بازار قطر اقدام کنید، بهتر است علاوه بر زبان عربی، از زبان انگلیسی نیز در محتوای تولیدی خود استفاده کنید؛ زیرا بخش عمدهی ساکنین قطر، از کشورهای دیگر به این منطقه مهاجرت کردهاند.
از بین شبکههای مجازی که بیش از دیگران در قطر رواج دارند میتوان به فیسبوک، اسنپ چت و اینستاگرام اشاره کرد.
- رقابت پذیر ساختن قیمت ها
درست است که عموم شهروندان قطری از قدرت خرید بالایی برخوردار هستند، اما این بدان معنا نیست که هنگام خرید از شما، توجهی به قیمت کالا نداشته باشند. واضح است که مشتری در هر کجای دنیا، هنگامی که میخواهد کالایی را خرید کند، مقدار هزینه آن را جزو معیارهای اصلی برای خرید قرار میدهد.
پس تلاش کنید بدون کاستن از کیفیت، تا جایی که ممکن است کالای خود را با قیمت تمامشدهی کمتری عرضه کنید.
- توجه ویژه به موضوع بسته بندی
حتی اگر تا به حال فقط و فقط در بازار داخلی فعالیت تجاری کرده باشید، حتماً به اهمیت بالای موضوع بسته بندی یا پکیجینگ پی بردهاید. چه رسد به اینکه بخواهید در یک بازار رقابتی بین المللی مثل قطر ورود کنید!
اگر از تولیدکنندگان یا بازرگانانی که در زمینه صادرات تجربه دارند مشورت بخواهید، قطعاً یکی از نکات مهمی که شما را به آن توصیه خواهند کرد، توجه به بسته بندی کالاست؛ زیرا آنها طبق تجربه، به خوبی میدانند محصولی که از بسته بندی مناسب و جذاب و متمایزی برخوردار نباشد، حتی اگر کیفیت خوبی داشته باشد، شانس چندانی برای پیروزی بر رقبای خود ندارد.
یک بسته بندی مناسب، علاوه بر اینکه لازم است محتویات خود را از آسیبهای احتمالی حفظ کند و موجب شود که کالا سالم به دست مشتری برسد، باید از جذابیت و زیبایی بالایی برخوردار باشد تا نظر مشتری را به خود جلب کند.
شرکت های ایرانی مختلفی در زمینه تولید بسته بندی و به خصوص بسته بندی صادراتی فعالیت دارند که از میان آنها میتوان به “کارتن پک”، مجموعه “کارتن ساز”، گروه “زرین کارتن” و “آوین پک” اشاره کرد.

در این میان، شرکت آوین پک که طی فعالیت چندین ساله خود در زمینه تولید انواع جعبه های کارتنی و بسته بندی های مقوایی، تجربه همکاری با تولیدکنندگان و صادرکنندگان مختلف را در کارنامه دارد، آماده است تا با کمک تیم مجرب و تجهیزات و ماشین آلات خود، خدمات لازم را به شما متقاضی محترم در زمینه بسته بندی محصولاتتان و دادن مشاورههای مربوطه ارائه کند.
تا زمانی که زیر ساخت صادرات کالا به قطر آسون تر نشه که عموم مردم و تجار نمیتونن صادرات داشته باشن در نتیجه خود دولت ها دست به کار میشن بدم نمیشه براشون