چسب سلفون کشی و کاربرد آن عنوانی است که میخواهیم در این مقاله به آن بپردازیم. سلفون یکی از فرآیندهای پس از چاپ میباشد که کاربردهای فراوانی در صنایع کارتن سازی دارد.
سلفون چیست؟
اول از همه باید بدانیم که سلفون یعنی چه؟
سلفون یک لایه نازک از جنس پلاستیک میباشد که برای زیبایی و بهداشت بسته بندی های محصولاتی همچون: موادغذایی، لوازم آرایشی_بهداشتی و مواد دارویی استفاده میگردد تا به گونه ای بسته بندی کالاها را بهداشتی تر نماید.
سلفون میتواند در لایه بیرونی و همچنین درونی یک بسته بندی استفاده گردد برای مثال اگر جعبه مقوایی یک کالایی از دسته موادغذایی را در نظر بگیرید، بهتر است درون جعبه نیز از یک لایه سلفون پوشانده شود و قسمت بیرونی آن نیز سلفون شده باشد این امر باعث میشود تا اگر محصولات شما قرار است به خارج از کشور صادر کردند از نظر بهداشت منع ورود به مقصد را نداشته باشند.
بیشتر بدانید: چسب M (ام)
سلفون برای زیبا و جذاب تر شدن بسته بندی های بسیار موثر است زیرا با دادن قابلیتی همانند براقیت باعث جلب توجه و بهتر به نظر رسیدن بسته بندی های صادراتی و داخلی میشود. کارتنهای سلفون شده میوه و صیفی جات از ترکیدن بسته بندی ها درون سردخانه ها در دمای زیر صفر جلوگیری میکند. سلفون برای کالاهای بهداشتی بسیار حائز اهمیت است چرا که از نشستن گرد و غبار و آلودگی بر روی پک های محصولات جلوگیری میکند.
سلفون کشی
سلفون کشی یکی از مراحل پس از چاپ میباشد که با توجه به نیاز مشتری بر روی بسته بندی های محصولاتش اعمال میگردد. سلفون لایه پوششی پلاستیکی از جنس پلی پروپیلن است که توسط چسب سلفون کشی بر روی جعبه و کارتن بسته بندی موردنظر توسط دستگاه های مخصوص چسبانده میشود.
بیشتر بدانید: چسب سیلیکات
چسب سلفون کشی
شاید تا اینجای مطالب، اندکی با سلفون آشنا بودید اما ممکن است چسب سلفون کشی و نحوه عملکرد آن مطلب جدیدی برایتان باشد که توصیه میشود تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
قبل از آنکه به کاربرد چسب سلفون کشی اشاره کنیم باید بدانید چسب سلفون کشی بر پایه رزین های امولسیونی PVA و اکریلیک تولید شده است و یک حالت چسبندگی مقاوم پیدا کرده که توسط آن سلفون به بسته بندی های موردنظر میچسبد به طوریکه نمیتوان به راحتی آنرا جدا کرد.
تفاوتی نمیکند که در چه حوزه هایی در حال فعالیت میباشید. شما میتوانید چسب را به صورت دستی یا توسط دستگاه های اتوماتیک به سلفون آغشته نمایید و به صورت یکنواخت و یکدست بر روی بسته بندی ها بچسبانید. این چسب شکل ظاهری کاملا شفاف و بی رنگ دارد. توصیه میشود این کار را با دستگاه های تمام اتوماتیک انجام دهید زیرا یکی از مشکلاتی که در این فرآیند بسیار دیده شده حباب زیر سلفون است که اصطلاحا گفته میشود سلفون حباب دار تولید شده است.
توجه داشته باشید یکسری عوامل وجود دارد که میتوان شما را در انتخاب چسب سلفون کشی مرغوب کمک کند بعنوان مثال چسبی که قصد خریدیش را دارید نباید بوی نامطبوعی داشته باشد و همچنین می بایست یکدست بوده و چکه نکند. در کنار این عوامل، مهم ترین مشخصه یک چسب، قدرت چسبندگی بالای آن میباشد. چسب سلفون کشی نه تنها باید قدرت چسبندگی داشته باشد بلکه با ویسکوزیته مناسب نیز بتواند استحکام خوبی را در اتصال فراهم آورد.
فرمولاسیون چسب سلفون کشی
در فرمولاسیون و طرز تهیه چسب سلفون کشی موارد زیر نام برده شده است:
- آب مقطر
- هیدروژن پراکسید
- بوتیل اکریلات
- وینیل استات
- امولسیفایر
شرایط ایمنی و نگهداری
همانطور که میدانید برای داشتن عمر مفید و کارایی مناسب چسب، باید به یکسری از نکات توجه کرد. اگر قصد مصرف از چسب را ندارید می بایست آن را درون یک ظرف در بسته در دمای مناسب به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. در هنگام استفاده از چسب حتما از دستکش، عینک مخصوص و لباس کار مناسب استفاده کنید تا با خیال آسوده ای کار و فعالیت خود را انجام دهید همچنین در صورت تماس با چشم و دهان سریعا نقطه موردنظر را با آب فراوان شستشو داده و تحت معاینه پزشک قرار بگیرید.
در نظر داشته باشید عمر مفید این چسب ها چیزی حدود 45 الی 60 روز بعد از باز کردن ظروف حاوی چسب میباشد اگر فکر میکنید که میتوانید تا زمانی که چسب به اتمام نرسیده از آن استفاده کنید، اشتباه میکنید چرا که کارایی اولیه خود را از دست داده و انتظارات را مرتفع نمیکند.
هدف ما از آماده سازی این مقاله، پاسخ به سوالات کاربران و مقاضیان میباشد. اگر همچنان سوالات بی جواب در خصوص چسب سلفون کشی دارید میتوانید در قسمت دیدگاه ها سوالتان را عنوان کنید تا به آن پاسخ داده شود.